Retete de 1 Mai: Mititei
PrinteazaO reteta de mititei din: piept de vita, pulpa de oaie, piept de porc, supa de oase, usturoi, boia, cimbru, piper, bicarbonat si sare.
- 500 g piept de vita
- 400 g pulpa de oaie
- 200 g piept de porc
- 250 ml supa de oase
- 1 capatana de usturoi
- 1 lingurita rasa boia de ardei dulce
- 1 lingura cimbru uscat
- 1 lingurita piper proaspat macinat
- 1 lingurita rasa bicarbonat stins cu 2-3 picaturi otet
- sare
Mod de preparare:
Curăţaţi carnea de pieliţe, tendoane şi zgârciuri, tăiaţi-o în bucăţi şi treceţi-o de 2-3 ori prin maşina de tocat cu sita cea mai deasă. Puneţi carnea tocată într-un castron, adăugati cimbrul, piperul, boiaua de ardei, bicarbonatul stins şi usturoiul bine pisat, cu o linguriţă de sare grunjoasă.
Puneţi apoi supa de oase, puţin câte puţin, în timp ce amestecaţi bine compoziţia. Frământaţi bine carnea tocată, astfel încât să obţineţi o pastă de mici cât mai omogenă, după care acoperiţi castronul cu folie de plastic şi puneţi-l la frigider de pe o zi pe alta.
După cel puţin 24 de ore, frămâtaţi din nou pasta de mici şi mai potriviţi-o de sare şi piper dacă este cazul. Cu palmele umezite formaţi micii şi puneţi-i pe grătarul încins.Frigeţi-i la foc potrivit spre mare, până când se pătrund bine şi se rumenesc pe toate părţile.
Serviţi micii fierbinţi, cu muştar şi neapărat o bere rece.
Mititei
Pofta buna!