Retete culinare: Prăjitură cu zmeură

Printeaza

O reteta delicioasa de prajitura cu: lamaie, zmeura, iaurt, oua, sare, zahar, zahar vanilat, faina, praf de copt, zahar pudra.

Ingrediente:Prăjitură cu zmeură

  • 1 lămâie
  • 250 g zmeură
  • 150 g iaurt slab
  • 3 ouă
  • 1 praf de sare
  • 200 g zahăr
  • 1 pacheţel zahăr vanilat
  • 300 g făină
  • 2 linguriţe praf de copt
  • 1 lingură zahăr pudră

Mod de preparare:

Preîncălziţi cuptorul la 180°C. Spălaţi lămâia cu apă fierbinte, uscaţi-o cu un şervet, apoi radeţi-i coaja. Spălaţi zmeura cu apă rece şi lăsaţi-o puţin în apă. După aceea, uscaţi-o cu grijă pe un pro­sop de hârtie şi alegeţi-o.

Puneţi iaurtul într-un castron şi bateţi-l. Separaţi ouăle şi încorporaţi găl­benuşurile în iaurt. Bateţi albuşurile spumă şi adău­gaţi puţină sare. Inglobaţi coaja de lămâie, zahărul şi zahărul vanilat în amestecul cu gălbenuşuri şi bateţi totul bine cu mixerul. Amestecaţi făina şi praful de copt şi turnaţi în ploaie în amestecul de mai sus.

La final încorporaţi şi albuşurile spumă şi amestecaţi. Ungeţi cu grăsime o formă pătrată (18 cm x 18 cm) şi presăraţi-o cu făină sau tapetaţi-o cu hârtie pentru copt. Turnaţi o treime din aluat, presăraţi apoi zmeu­ra, turnaţi restul aluatului şi uniformizaţi.

Coaceţi pră­jitura 45-50 de minute (faceţi proba cu o scobitoare sau un beţigaş de lemn), apoi scoateţi-o şi lăsaţi-o să se răcească pe un fund de bucătărie. Presăraţi-o cu zahăr pudră şi tăiaţi-o în 12 bucăţi.

Prăjitură cu zmeură

Prăjitură cu zmeură

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.