Retete arabesti: Sis-Kebab de miel

Printeaza

Sis-Kebab de miel din: pulpa de miel, ardei, rosii, ceapa, dovlecei, ciuperci, frigarui, ulei, supa, usturoi, ceapa, patrunjel, maghiran, sare, piper.

Ingrediente:Sis-Kebab de miel

  • 1 kg pulpă de miel
  • 5 ardei verzi curăţaţi
  • 6 roşii
  • 6 cepe mici
  • 3 dovlecei mici, tăiaţi bucăţi
  • 6 ciuperci
  • 6 frigărui

Sosul marinat:

  • 6 linguri ulei de măsline
  • 4 linguri supă
  • 2 căţei usturoi
  • 1 ceapă foarte mică, tocată
  • 2 linguri pătrunjel tocat fin
  • 1 linguriţă măghiran
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Se amestecă bine într-o salatieră laolaltă toate ingredientele pentru sosul marinat. Se pune în acest sos carnea, tăiată cubuleţe, având grijă să fie complet acoperite.

Se lasă, la rece, de pe o zi pe alta, amestecându-se de câteva ori, pentru a fi bine pătrunse de sos. Se pun în beţigaşele pentru frigărui, alternând carnea cu ardei, ceapă, roşii, ciuperci şi dovlecei.

Se ung bine cu sos frigăruile şi se prepară la grătar sau pe jar de cărbuni de lemn, întorcându-se din când în când şi stropindu-se de mai multe ori cu sos.

Se serveşte cu pilaf de orez.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.