Kebab de miel cu legume la grătar

Printeaza

Kebab de miel cu legume la grătar din: carne de miel, ulei de masline, suc de lamaie, usturoi, rozmarin, sare, piper negru, ceapa, ardei gras, dovlecel, ciuperci, rosii cherry.

 

Ingrediente:

  • 500 g carne de miel
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 2 linguri de suc de lămâie proaspăt stors
  • 2 căței de usturoi, tocați
  • 1 linguriță de rozmarin proaspăt tocat
  • 1/2 linguriță de sare
  • 1/4 linguriță de piper negru măcinat
  • Legume (ceapă, ardei gras, dovlecel, ciuperci, roșii cherry)
  • Bețe de frigărui

 

Mod de preparare:

Începeți prin a pregăti marinada. Într-un bol mare, amestecați următoarele ingrediente: ulei de măsline (2 linguri), suc de lămâie proaspăt stors (2 linguri), usturoi tocat (2 căței), rozmarin proaspăt tocat (1 linguriță), sare (1/2 linguriță) și piper negru măcinat (1/4 linguriță).

Tăiați carnea de miel în cuburi de aproximativ 2,5 cm și adăugați-le în bolul cu marinadă.

Asigurați-vă că fiecare bucată de carne este acoperită uniform cu marinadă.

Lăsați carnea să se marineze timp de cel puțin 1-2 ore în frigider, pentru a permite aromelor să se amestece.

Între timp, pregătiți legumele. Curățați și tăiați în bucăți potrivite legumele pe care le preferați, cum ar fi ceapa, ardeii grași, dovlecelul și ciupercile.

Pentru a adăuga mai multă savoare, puteți adăuga și roșii cherry întregi în rețetă.

Asamblați alternând bucățile de miel marinat și legumele pregătite pe bețe de frigărui.

Gătiți kebabul pe grătarul bine încins sau pe o tigaie grill, timp de aproximativ 10-12 minute, întorcându-le la jumătatea timpului de gătire. Acest lucru va asigura o gătire uniformă și o crustă frumoasă pe exterior.

După ce sunt gata, serviți cu legume alături de o salată proaspătă și un sos de iaurt și usturoi.

Kebab de miel cu legume la grătar

Informații nutriționale (valori aproximative per porție):

  • Calorii: 350-400
  • Carbohidrați: 5-10 g
  • Proteine: 25-30 g
  • Grăsimi: 25-30 g

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Kebab de berbecut cu cartofi 

Kebab de berbecut cu cartofi 

Kebab de berbecut cu cartofi din: cartofi, carne de berbecut, ardei gras, usturoi, ulei de masline, lamaie. Ingrediente: 200 g cartofi noi mici 250 g carne de berbecut, taiata in cuburi de 2,5 cm 1 ardei gras rosu, curatat si taiat in bucati 2 catei de usturoi, zdrobiti 1 lingura ulei de masline 1 lamaie, 1/2 […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.