Frigărui de Piept de Pui cu Legume la Grătar

Printeaza

Frigărui de Piept de Pui cu Legume la Grătar din: piept de pui, ardei gras, ceapa rosie, zucchini, ciuperci, ulei de masline, suc de lamaie, cimbru, sare, piper, rozmarin.

 

Ingrediente:

  • 500 grame de piept de pui, tăiat în cuburi
  • 1 ardei gras roșu, tăiat în bucăți
  • 1 ardei gras galben, tăiat în bucăți
  • 1 ceapă roșie, tăiată în pătrate
  • 1 zucchini (dovlecei tineri), tăiat în felii groase
  • 8 ciuperci mari, tăiate pe jumătate
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 2 linguri de suc de lămâie proaspăt
  • 2 căței de usturoi, mărunțiți
  • 1 linguriță de cimbru uscat
  • Sare și piper după gust
  • Tije de rozmarin pentru înfiletare (opțional)

 

Mod de preparare:

Într-un bol mare, amestecați cuburile de piept de pui, legumele tăiate și ciupercile.

În alt bol, pregătiți un amestec din ulei de măsline, suc de lămâie, usturoi mărunțit, cimbru, sare și piper.

Turnați amestecul de ulei de măsline peste ingredientele din bolul cu carne și legume. Amestecați bine pentru a acoperi totul uniform.

Lăsați compoziția la marinat timp de cel puțin 30 de minute sau peste noapte în frigider.

Înfigeți ingredientele marinate alternativ pe tije de rozmarin sau tije de bambus înmuiate în apă, formând frigărui.

Încingeți grătarul la foc mediu și ungeți-l cu ulei pentru a preveni lipirea.

Coaceți frigăruiile la grătar timp de aproximativ 10-15 minute sau până când pieptul de pui este gătit complet și legumele sunt fragede și ușor cărunțite.

În timpul coacerii, puteți înmuia tijele de bambus în apă pentru a preveni arderea lor.

Serviți frigăruiile calde, garnisite cu frunze proaspete de cimbru și lămâie.

Frigărui de Piept de Pui cu Legume la Grătar

Informații Nutriționale (pe porție):

  • Calorii: Aproximativ 250 kcal
  • Carbohidrați: Aproximativ 14 grame
  • Proteine: Aproximativ 25 grame
  • Grăsimi: Aproximativ 10 grame

 

Această rețetă de frigărui de piept de pui cu legume la grătar aduce un gust proaspăt și inovator la clasicul preparat de vară.

Aromele mediteraneene și prezentarea cu tije de rozmarin sau bambus dau un aspect și un gust deosebit acestor frigărui.

Această versiune modernă și sănătoasă a frigăruiului este o adaptare a rețetelor tradiționale, aducând un gust proaspăt și o prezentare inovatoare.

 

 

Pofta buna!

 

 

 


poate iti place si:

retete

Frigarui de miel si legume cu cartofi la cuptor

Frigarui de miel si legume cu cartofi la cuptor din: carne de miel, salote, ardei grasi, suc de lamaie, ulei de masline, oregano, usturoi, cartofi, paprika, sare. timp de preparare: 10 minute, timp de gatire: 15 minute, 6 frigarui Ingrediente: 400 gr carne de miel, cuburi 8 salote mici 2 ardei grasi, cuburi Ingrediente pentru […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.