Reteta zilei: Tochitura dacică

Printeaza

O reteta de tochitura dacica din: carne de porc, ficat de pui, carnati, ceapa rosie, morcovi, ardei rosu, ardei iute, pasta de tomate, usturoi, vin rosu, patrunjel, sare, piper, boia si busuoc.

Tochitura_dacica_09

Tochitura dacică

 

Ingrediente:

  • 800g carne de porc
  • 500g ficat de pui
  • 5 carnati
  • 4 cepe rosii
  • 2 morcovi
  • 1 ardei rosu
  • 1 ardei iute
  • 1 cana pasta de tomate
  • 3-4 catei usturoi
  • 1/2 cana vin rosu
  • patrunjel
  • sare
  • piper
  • boia iute sau dulce
  • busuioc

 

Mod de preparare:

Carnea de porc se taie in cuburi mici si se fierbe 8-10 minute. Ficatul de pui se spala si se fierbe 5 minute, apoi se taie in bucati mici. Morcovii se curata si se dau pe razatoare. Ceapa si ardeiul rosu se toaca marunt.

Tochitura_dacica

Legumele impreuna cu carnatii se pun intr-o cratita la calit cu cateva linguri de ulei timp de 5-10 minute.  Apoi se adauga carnea si se acopera cu apa (1-2 cani). Cand carnea  este aproape gata se adauga ficatul, pasta de tomate si vinul.

Tochitura_dacica_04

Aproape de final se pune usturoiul zdrobit, ardeiul iute tocat marunt si la final patrunjelul si busuiocul.  Se condimenteaza tochitura cu sare, piper si boia.  Se serveste cu mamaliga.

Tochitura_dacica_07

Tochitura dacica

Tochitura_dacica_09

 

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • tochitura dacica
  • tochitura la ceaun
  • tochitura dacica reteta

2 comentarii

  1. Ce-mi place tochitura asta

  2. Nu poate fi o reteta dacica, avand in vedere ca pe vremea aceea nu existau rosiile pe teritoriul dacic 😉

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.