Tochitura mocaneasca
PrinteazaTochitura mocaneasca din: carne grasa de porc, ficat de porc, carnati afumati, ficat de porc, carnati afumati, branza de burduf, oua, usturoi, untura, sare, mamaliga, vin.
- 500 g carne grasă de porc de la ceafa sau de pe coaste
- 250 g ficat de porc
- 2-3 cârnaţi afumaţi
- 200 g brânză de burduf
- 6-8 ouă
- 4-6 căţei de usturoi
- 1 lingură cu untură
- sare
- mămăligă
- vin
Mod de preparare:
Spălaţi carnea, uscaţi-o în prosop curat, tăiaţi-o cuburi sau felii groase de 1-2 cm şi puneţi-o să se prăjească în untură caldă sau cu slănină tăiată mărunt.
Amestecaţi des cu lingura de lemn pentru ca să se pătrundă uniform. Când carnea s-a înmuiat puţin şi sosul a scăzut adăugaţi ficatul tăiat cuburi sau felii, lăsaţi să se prăjească împreună 6-8 min. Adăugaţi 1 pahar cu vin alb. Tăiaţi în felii de 2-3 cm câmaţii, puneţi-i peste carne şi lăsaţi totul să se prăjească împreună.
Tot acum puneţi usturoiul tocat mărunt şi sarea necesară, acoperiţi vasul şi lăsaţi să se pătrundă împreună 1/4 oră apoi stingeţi focul şi turnaţi în cratiţă brânza desfăcută bucăţi. Lăsaţi vasul acoperit până în momentul servirii.
Faceţi ochiurile în apă sau în ulei. Faceţi mămăliga din 2 1 de zer sau de lapte dulce, 600 g mălai, 1 lingură cu sare. Puneţi mălaiul în ploaie în lichidul cald, fierbeţi la foc mic 20 min.
Serviţi totul fierbinte: mămăligă, tochitură şi ouă ochiuri fierte în apă cu vin roşu.
Pofta buna!