Tochitura taraneasca – usor de preparat

Printeaza

Tochitura taraneasca din: carne grasa de porc, ficat de porc, rinichi, muschiulet, ceapa, untura, sare, praz, bulion.

Tochitura taraneascaIngrediente:

  • 500 g carne grasă de porc (de pe burtă, de la ceafă sau de pe coaste)
  • 1/2 ficat de porc
  • 2 rinichi
  • 1/2 muşchiulef
  • 2 cepe mari
  • 1 lingură cu untură
  • sare
  • 1 praz
  • 2 linguri cu bulion

 

 

Mod de preparare:

Spălaţi carnea, uscaţi-o în prosop sau în şerveţele de hârtie, tăiaţi-o cuburi cu latura de 2-3 cm şi puneţi-o în untură fierbinte.

Acoperiţi vasul în care se prăjeşte carnea şi lăsaţi să fiarbă 5-6 min în suc propriu.

Intoarceţi carnea cu o lingură de lemn şi adăugaţi ficatul, rinichii şi bucăţile de muşchiuleţ toate tăiate felii sau cuburi.

Inainte de a-i folosi, ţineţi rinichii în apă cu oţet 1/2 oră. Adăugaţi ceapa şi prazul tocate mărunt, săraţi şi turnaţi 1 ceaşcă de apă caldă în care aţi desfăcut bulionul.

Continuaţi fierberea până când totul se poate consuma, ţinând cratiţa cu came acoperită cu capac.

Serviţi Tochitura taraneasca cu mămăligă caldă şi vin roşu alături.

 

 

Tochitura taraneasca

 

 

 

Tochitura cu carne si carnat

Tochitura cu carnati de casa

Tochitura cu carnati de casa din: pulpa de porc, slanina, piept de porc, carnati, ciuperci, sare, mujdei, mamaliga. Ingrediente: 300 g pulpă de porc 200 g slănină 250 g piept de porc 4 cârnaţi de casă 500 g ciuperci proaspete sare Pentru servit: mujdei de usturoi mămăligă   Mod de preparare: Slănina se taie cuburi […]

Tochitura moldoveneasca cu vin

Tochitura moldoveneasca cu vin

Tochitura moldoveneasca cu vin din: pulpa de porc, carnati afumati, kaizer, slanina, untura, vin, usturoi, bulion, sare, piper, boia, apa, mamaliga, branza, ou. Ingrediente: 1 kg pulpă de porc 500 g cârnaţi afumaţi 400 g kaizer sau slănină afumată 5 linguri untură 2 pahare vin alb sec 10 căţei usturoi 2 linguri bulion sare piper […]

 

Tochitură măcelărească

Cum se prepara Tochitura din maruntaie de pasare (VIDEO)

Tochitura din maruntaie de pasare: Ingrediente: 1/2 kg organe pasăre 4 cepe 4 lingurițe bulion 1 legătură cimbru verde 1 pahar de vin ulei de măsline sare piper negru măcinat piper boabe roșu și verde Cum se prepara Tochitura din maruntaie de pasare: Pofta buna!

 

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.