Tochitura cu branza de oi

Printeaza

Tochitura cu branza de oi din: carne grasa de porc, ficat, rinichi, usturoi, branza de burduf, untura, sare.

Tochitura cu branza de oiIngrediente:

  • 1 kg carne grasă de porc
  • 200 g ficat
  • 2 rinichi
  • 4-6 căţei de usturoi
  • 200 g brânză de burduf
  • 2 linguri cu untură
  • sare

 

Mod de preparare:

Curăţaţi carnea de oasele mici, spălaţi-o sau ştergeţi-o cu un prosop înmuiat în ţuică. Tăiaţi-o în cubuleţe cu latura de 3-4 cm, puneţi să se prăjească în 2 linguri cu untură.

Acoperiţi vasul şi lăsaţi să se facă la foc potrivit. După 5-10 mia adăugaţi ficatul dat în clocot şi spălat cu apă rece, şi rinichii pe care i-aţi ţinut în apă rece cu oţet 1/2 oră. Tăiaţi organele felii sau romburi – amestecaţi-le cu carnea şi lăsaţi să fiarbă împreună 10-15 min.

Peste carne puneţi usturoiul tocat mărunt şi puţină sare. Când carnea s-a înmuiat şi se poate consuma, adăugaţi brânza de burduf. Amestecaţi cu lingura de lemn până când sosul mâncării devine lăptos.

Faceţi mămăliga din 21 de apă caldă, 500-600 g mălai cernut şi sare. Lăsaţi să fiarbă 20-25 min şi porţionaţi pe farfurii lângă tochitură.

Serviţi totul fierbinte, lângă vin roşu.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.