Reteta zilei: Sparanghel la cuptor (usor de preparat)

Printeaza

Sparanghel la cuptor din: sparanghel, lamaie, miere, ghimbir, ulei de masline, unt, coriandru, sare de mare, piper.

Sparanghelul este o sursă excelentă de vitamine și minerale esențiale. Conține vitaminele A, C, E și K, precum și vitaminele din complexul B (cum ar fi acidul folic, B6 și riboflavina).

De asemenea, furnizează minerale importante, cum ar fi potasiul, fierul, calciul și magneziul.

Sparanghelul este bogat în antioxidanți, cum ar fi vitamina C, vitamina E și beta-carotenul. Acești antioxidanți ajută la protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ și pot contribui la reducerea riscului de boli cronice, precum bolile de inimă și cancerul.

 

Ingrediente: 

 

Mod de preparare:

Curatati si taiati capetele sparanghelului. Dati la cuptor pentru 15 minute.

Sparanghel la cuptor

Se amestecă sucul de lamaie, uleiul de măsline, miere, ghimbirul curățat și mărunțit și aromati cu sare și piper.

Sparanghel la cuptor

Aduagti marinada peste sparanghel. Incorporati unt, sare, piper și coriandru mărunțit.

Sparanghel la cuptor

Serviti cald.

Sparanghel la cuptor

Sparanghel la cuptor

Sparanghel la cuptor

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 


poate iti place si:

Sparanghel aromat la cuptor

Sparanghel aromat la cuptor

sparanghel, parmezan, pesmet, sare, piper, ulei. Ingrediente: 1 legătură de sparanghel proaspăt 100 g parmezan ras 100 g pesmet sare piper negru proaspăt măcinat 1 linguriţă pudră de usturoi 2 linguri ulei de măsline   Mod de preparare: Se amestecă pesmetul cu parmezan, sare, piper şi usturoi. Sparanghelul se spală, se […]

 

 

Sparanghel cu bacon la cuptor

sparanghel, bacon, lamaie, ulei, piper. Ingrediente: 1 legătură de sparanghel (500 g) 100 g bacon crud uscat zeama de la 1 lămâie ulei piper pentru asezonat   Mod de preparare: Aprindem cuptorul la 180° şi pregătim tava cu hârtie de copt. Spălăm sparanghelul, îl curăţăm rupând părţile lemnoase şi […]

 

 

retete

Sparanghel la cuptor cu rosii cherry, masline negre si busuioc

Sparanghel la cuptor cu rosii cherry, masline negre si busuioc din: sparanghel proaspăt, masline negre, roşii cherry, ulei de măsline, usturoi, busuioc proaspăt, sare, piper negru, ardei iute roşu uscat. Ingrediente: 680-900 g sparanghel proaspăt 1 mână zdravănă de măsline negre 20 roşii cherry 3 linguri de ulei de măsline 1 căţel de usturoi feliat subţire 1 mână zdravănă de busuioc […]

 

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.