Reteta zilei: Sote de fasole verde cu suc de lamaie

Printeaza

Sote de fasole verde cu suc de lamaie din: fasole verde, uli de masline, suc de lamaie, sare, piper, branza.

Fasolea verde este o sursă excelentă de nutrienți esențiali, cum ar fi vitamina A, vitamina C, vitamina K, vitamina B6, acid folic și minerale precum potasiu, fier și calciu. De asemenea, este o sursă importantă de fibre dietetice.

Poate te intereseaza si:

 

Sote_de_fasole_verde_cu_suc_de_lamaie_04

Ingrediente: 

 

 

 

 

Mod de preparare:

Se umple o oala cu apa si se aduce la fierbere. Se adaugă fasolea verde și acoperiti oala.

Fierbeti timp de 3-5 minute.

Sote_de_fasole_verde_cu_suc_de_lamaie
Scurgeti fasolea și clătiți cu apă rece, apoi se agită în strecurătoare să se scurgă complet.

Se întinde fasolea pe un prosop de bucătărie pentru a scăpa de excesul de umiditate.

Sote_de_fasole_verde_cu_suc_de_lamaie_02

Se încălzește o tigaie la foc mare.

Se toarnă uleiul de măsline si se incorporeaza fasolea. Gatiti 2-3 minute.

Sote_de_fasole_verde_cu_suc_de_lamaie_03
Opriti focul si se presara cu suc proaspat de lamaie, apoi se adaugă sare și piper, după gust.

Se serveste calda cu branza maruntita.

Sote_de_fasole_verde_cu_suc_de_lamaie_04

Sote de fasole verde cu suc de lamaie

Sote_de_fasole_verde_cu_suc_de_lamaie_04

 

Pofta buna!

 


Poate iti place si:

Sote de morcovi cu verdeata

Sote de morcovi cu verdeata

Sote de morcovi cu verdeata din: morcovi, unt, zahar, sare, verdeata. Ingrediente: 200-250 g morcovi 5 g unt 1/2 linguriţă zahăr sare ver­deaţa     Mod de preparare: Se curăţă morcovii, se spală, se taie felii subţiri, sau in formă de chibrituri. Se fierb in apă cloco­tită. numai cat să-i acopere, la foc încet şi […]

Sote_de_ciuperci_pe_pat_de_mamaliga_04

Reteta zilei: Sote de ciuperci pe pat de mamaliga

Sote de ciuperci pe pat de mamaliga din: ciuperci, ulei de masline, otet balsamic, usturoi, sare, patrunjel, busuioc, cimbru, apa, malai, unt, branza, rucola. Ingrediente:  1 kg ciuperci 1 lingura ulei de masline 1 lingura otet balsamic 2 catei de usturoi, zdrobit ¼ linguriță de sare ½ linguriță pătrunjel uscat ½ linguriță busuioc uscat 1 […]

Sote_de_morcovi_cu_ceapa_verde_04

Reteta zilei: Sote de morcovi cu ceapa verde

Sote de morcovi cu ceapa verde din: morcovi, ceapa verde, boia de ardei, chimen, ardei iute, scortisoara, sare, piper, zahar, ulei, menta, coriandru, fistic, lamaie. Poate te intereseaza si: Sote de dovlecei cu menta Sote de dovlecei cu sos de rosii si ciuperci Sote de dovlecei cu naut si rosii uscate Sote de ciuperci cu […]

Sote_de_dovlecei_cu_sos_de_rosii_si_ciuperci_05

Reteta zilei: Sote de dovlecei cu sos de rosii si ciuperci

Sote de dovlecei cu sos de rosii si ciuperci din: ulei de masline, ciuperci, morcov, telina, ceapa, usturoi, sare, piper, pasta de tomate, rosii, oregano, piper cayenne, busuioc, dovlecei. Ingrediente:  3 linguri ulei de măsline 6 ciuperci, tocate ½ ceasca morcov tocat ½ ceasca țelină tocata ½ ceasca ceapa tocata 3 catei de usturoi, tocat […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.