Reteta zilei: Sos Harissa

Printeaza

Sos Harissa din: ardei iute, ardei gras, usturoi, coriandru proaspat, sare, menta, coriandru uscat, chimen, ulei de masline, naut, carne de pui, peste, friptura de miel sau porc.

Sos Harissa

Sos Harissa

 

Ingrediente:

  • 1 ardei iute mare
  • 2 ardei grasi
  • 12 catei de usturoi , cojit
  • 1/2 ceasca coriandru proaspat tocat
  • 1/2 lingurita de sare
  • 1 lingura de menta
  • 1 lingura de coriandru uscat
  • 1 lingura de chimen
  • ½ ceasca ulei de masline
  • naut, carne de pui, peste, friptura de miel sau porc pentru servire

 

Mod de preparare:

Puneti ardeii, usturoiul, coriandrul, sarea, menta, coriandrul uscat, chimen intr-un blender.

Sos Harissa

Procesati pana la omogenizare. Incorporati uleiul putin cate putin si procesati. Adaugati sare.

Sos Harissa

Transferati intr-un bol sau borcan. Serviti cu naut, carne de pui, peste, friptura de miel sau porc .

Sos Harissa

Sos Harissa

Sos Harissa

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.