Reteta zilei: Piftie cu afumatura
PrinteazaO reteta delicioasa de piftie cu afumatura din: ureche de porc, carne macra, ciolan afumat de porc, genunchi de vita, sorici, picior de porc, ceapa, morcov, telina, foaie de dafin, usturoi, boabe de piper, coriandru si sare.
Ingrediente:
- 1 ureche de porc
- 1 kg carne macra
- 1 ciolan afumat de porc
- 1 genunchi de vita
- 1/4 kg sorici
- 1 picior de porc
- 1 ceapa
- 1 morcov
- 1 telina mica
- 1 foaie de dafin
- 1 capatana de usturoi
- boabe de piper
- boabe de coriandru
- sare
Mod de preparare:
Pune cărnurile şi oasele la fiert în apă rece cu sare, la foc redus (nivelul apei să-l depăşească de două ori pe al cărnii), la spuma când se formează, pune legumele curăţate, boabele de piper, foaia de dafin, sare, coriandru.
Lasă la fiert 4-5 ore, până ce carnea se desface de pe os şi zeama a scăzut la nivelul cărnii. Strecoară şi separă carnea de şorici, de grăsime, iar legumele dă-le deoparte (se pot pune ca ornament în piftie sau se folosesc la salata de boeuf).
Pune în strecurătoare usturoiul pisat şi strecoară zeama de 3-4 ori prin usturoi. Lasă la rece până a doua zi. îndepărtează stratul de grăsime şi încălzeşte zeama din nou. Pune carnea într-o formă ovală mai mare şi una rotundă mică. Toarnă zeama şi dă la rece.
Când piftia s-a legat, răstorni cele două . forme şi asamblezi porcul după cum urmează: tai jumătate din forma mică şi o pui pe post de rât. Două frunze de porumb uscat (tăiate) pe post de urechi. Măsline ca ochi şi nări. In rest, de voie.
Piftie cu afumatura
Pofta buna!
Incoming search terms:
- Piftie cu ciolan afumat
O nebunie piftia asta