Piftie de porc condimentata
PrinteazaPiftie de porc condimentata din: cap de porc, limbă, şorici, picioare, urechi, carne de porc, ceapă, sare, usturoi, oase de vacă.
- cap de porc
- limbă
- şorici
- picioare
- urechi
- carne de porc
- o ceapă
- o lingură de sare
- o căpăţână de usturoi
- 3 kg oase – încheieturi mari de vacă, sparte
Mod de preparare:
Se fierb oase de vacă, 3-4 ore, apoi se trece zeama prin sită. In zeama asta se fierbe tot ce-i din porc, până se desprinde totul de pe oase, cu sare şi ceapă. Se dezosează.
Se aşază carnea în castron. Usturoiul se pisează mărunt, pastă şi se amestecă cu zeama de la fiert. Se toarnă zeama în castron, peste carne.
Se dă la rece, să se închege.
Serviti cu sos de hrean.
Pofta buna!