Reteta zilei: Piept de curcan la cuptor

Printeaza

Piept de curcan la cuptor din: piept de curcan, unt, lamaie, ceapa, patrunjel, sare, piper, sote de fasole verde.

Ingrediente: Piept de curcan la cuptor

  • 1 piept de curcan
  • 8 linguri de unt
  • 1 lămâie tăiată în jumătate
  • 1 ceapă tăiată în jumătate
  • patrunjel tocat (radacina si frunze)
  • sare
  • piper
  • sote de fasole verde, pentru servire

Mod de preparare:

Preîncălziți cuptorul la 220C.
Spalati pieptul de curcan și uscați cu prosoape de hârtie. Așezați pielea cu fața în sus într-o tigaie.
Stoarceti 1/2 lămâie peste curcan, condimentați în interior cu sare și piper, umpluteți cu lămâia stoarsă, jumătatea rămasă de lămâie, jumătățile de ceapă și tulpinile de pătrunjel.

Piept de curcan la cuptor
Separați pielea de pieptul de curcan împingând degetele sub piele. Aveți grijă să nu-l rupeți. Introduceți bucăți de unt sub piele.
Presărați sare, piper și pătrunjel pe toate părțile.
Gatiti in cuptorul preincalzit timp de 25 de minute. Îndepărtați și ungeti pieptul cu sucurile din fundul vasului.

Piept de curcan la cuptor
Acoperiți pieptul cu folie, reduceți căldura la 180C, gătiți încă 1 1/2 ore. Scoateți folia în ultimele 10 minute pentru a obține o piele crocantă.
Lăsați să se odihnească cel puțin 15 minute. Serviti cu sote de fasole verde.

Piept de curcan la cuptor

Piept de curcan la cuptor

Piept de curcan la cuptor

Pofta buna!

Sumar
recipe image
Nume reteta
Piept de curcan la cuptor
Autor
Publicat pe
Timp preparare
Timp de gatire
Timp total
Medie rating
0graygraygraygraygray Based on 1 Review(s)

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.