Reteta zilei: Paste cu sos de smantana si nuci
PrinteazaPaste cu sos de smantana si nuci din: ceapa, ulei de masline, cimbru, usturoi, nuci pecan, smantana, lapte, parmezan, sare, piper, paste.
Ingrediente:
- 3 cepe, feliate
- 2 linguri ulei de măsline
- 4 fire cimbru
- 1 cățel de usturoi, tocat
- 100 gr nuci pecan, tocate
- 250 ml smantana
- ½ ceasca lapte
- 40 gr parmezan ras
- sare si piper, după gust
- ¼ ceasca apa de la pastele gatite
- 400 gr paste
Mod de preparare:
La foc mediu, intr-o cratita, adăugați uleiul de măsline, ceapa și cimbrul. Gatiti timp de 5 minute, amestecand din cand in cand. Apoi dati focul la mic si gatiti inca 4 minute.
Adăugați usturoiul, nucile, smântână și lapte. Se amestecă și apoi se adauga în blender. Adăugați parmezanul și amestecați. Adăugați sare și piper, dupa gust.
Gatiti pastele al dente. Adaugati apa in sos. Se amestecă bine.
Apoi amestecați pastele cu sosul și serviți imediat, garnisite cu nuci.
Paste cu sos de smantana si nuci
Pofta buna!





