Paste cu sos cremos de brânză și spanac

Printeaza

Paste cu sos cremos de brânză și spanac din: paste, frunze de spanac, ceapa, usturoi, smantana, branza gorgonzola, parmezan, ulei de masline, sare, piper.

 

Ingrediente:

  • 500 g paste (de preferat fusilli sau penne)
  • 200 g frunze proaspete de spanac
  • 1 ceapă mică, tocată
  • 2 căței de usturoi, tocați
  • 200ml smântână lichidă
  • 100 g brânză gorgonzola (sau orice altă brânză albastră)
  • 50 g parmezan ras
  • 2 lingurițe de ulei de măsline
  • sare și piper după gust

 

 

Mod de preparare:

Pune o oală mare cu apă sărată, fierbeți pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

Într-o tigaie, încingeți uleiul de măsline și căliți ceapa și usturoiul până devin aurii.

Adăugați spanacul în tigaie și amestecați până se înmoaie. Adăugați smântâna lichidă și brânza gorgonzola în tigaie și amestecați până se topește brânza și sosul devine cremos.

Se pune sare și piper după gust. Scurgeți pastele și adăugați-le în tigaie cu sosul. Amestecați bine pentru a îmbrăca pastele în sos.

Pune parmezanul ras și amestecați din nou. Servește imediat.

Nutriție:

  • aproximativ 500 de calorii per porție
  • aproximativ 70g carbohidrați
  • 16g proteine
  • 16g grăsimi

 

Aceste valori pot varia în funcție de tipul și cantitatea de paste utilizate.

Această rețetă este bogată în proteine și carbohidrați și conține grăsimi sănătoase din uleiul de măsline și brânza gorgonzola. Spanacul adaugă, de asemenea, o mulțime de vitamine și minerale sănătoase în acest fel de mâncare.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 

 


poate iti place si:

Paste cu brânză şi spanac proaspăt

Paste cu brânză şi spanac proaspăt din: taitei, sare, spanac, supa, lapte, amidon, branza ricotta, piper, chilli, unt, nucsoara si cascaval. Ingrediente: 600 g taitei proaspeti (refrigerati) sare 100 g spanac 200 ml supa 200 ml lapte 1 lingura amidon 100 g branza ricotta sau urda piper 1 varf de cutit chilli 1 lingura unt […]

 

Paste umplute cu branza si sos de spanac

Paste umplute cu sos de spanac

Paste umplute cu sos de spanac din: paste rigatoni, mozzarella, parmezan, branza maruntita, ricotta, busuioc, oregano, patrunjel, unt, spanac, usturoi, lapte de soia, sare, piper. Ingrediente: 1 pachet paste rigatoni 2 linguri mozzarella, tocata 2 linguri parmesan, ras 2 linguri branza maruntita 2 cesti branza ricotta ¼ ceasca busuioc proaspat 1 lingurita oregano uscat 1 […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.