Reteta zilei: Paste cu branza, creveti si homar
PrinteazaPaste cu branza, creveti si homar din: paste, unt, faina, lapte, branza gruyere, branza cheddar, sare, piper, nucsoara, piper cayenne, homar, pesmet, arpagic.
Ingrediente:
- 250gr paste
- 4 linguri de unt
- 3 linguri de faina
- 2 cani de lapte
- 180gr branza gruyere, maruntita
- 120gr branza cheddar, maruntita
- 1/2 lingurita de sare
- 1 1/2 lingurita piper negru
- 1/4 lingurita de nucsoara
- 1 lingurita piper cayenne
- 1 homar, bucati
- 10 creveti
- 12 cana pesmet
- Arpagic, tocat
Mod de preparare:
Gatiti pastele al dente, scurgeti si pastrati deoparte. Intr-o oala de dimensiuni medii, se topesc 3 linguri de unt la foc mediu-mare. Se adauga faina, se amesteca in mod constant. Se adauga laptele, sarea, piperul negru. Se amesteca pana sunt combinate.
Gatiti amestecul timp de aproximativ 5 minute, amestecand in mod constant. Opriti focul, se adauga branzeturile. Adaugati pastele, homar si creveti, piper negru, piper cayenne si adaugati intr-un vas de copt.
Se topeste 1 lingura de unt si se amesteca cu pesmet, apoi presarati pesmetul pe partea de sus in vasul de copt. Se coace la 200C pentru 20-25 de minute. Garnisiti cu arpagic si serviti.
Paste cu branza, creveti si homar
Pofta buna!