Reteta zilei: Gofre
PrinteazaGofre din: zahar brun, oua, lapte, melasa, unt, faina, praf de copt, bicarbonat, ghimbir, scortisoara, sare, nucsoara, cuisoare, cardamom, dulceata, nutella, zahar pudra.
- ⅔ căna zahăr brun
- 2 ouă, gălbenușuri și albușuri separate
- 1 ½ cani lapte
- ½ cana melasa
- 6 linguri unt
- 2 cani faina
- 3 lingurite bicarbonat de sodiu
- 1 linguriță praf de copt
- 2 lingurițe ghimbir măcinat
- 1 ½ lingurițe scorțișoară măcinată
- ½ lingurita sare
- ¼ lingurița cuisoare macinate
- ¼ lingurițe nucșoară măcinată
- ¼ lingurițe cardamom
- dulceata, nutella, zahar pudra pt servire
Mod de preparare:
Într-un bol mic, amestecați zahărul brun și gălbenușurile de ou. Adaugati laptele, melasa și untul.
Intr-un bol mare, cerneti impreuna faina, praful de copt, bicarbonatul, ghimbirul, scortisoara, sarea, cuisoarele, nucsoara si cardamomul.
Într-un bol, bateți albușurile.
Se adaugă amestecul lichid în ingredientele uscate cernute și se amestecă pana se omogenizeaza. Incorporati albusurile si omogenizati.
Incalziti aparatul de gofre si rumeniti 4-5 minute.
Serviti cu dulceata, nutella sau zahar pudra.
Gofre
Pofta buna!





