Gofre cu nuci si sos de artar

Printeaza

Gofre cu nuci si sos de artar din: faina, scortisoara, praf de copt, zahar pudra, ou, lapte, unt, nuci pecan, para, sirop de artar si afine.

Ingrediente:Gofre cu nuci si sos de artar

  • 125 faina alba
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1/2 lingurita scortisoara macinata
  • 1 lingura zahar pudra
  • 1 ou mare cu albusul separat de galbenus
  • 200 ml lapte degresat
  • 15 g unt topit
  • 15 g nuci pecan tocate marunt

Pentru sos:

  • 1 para mare coapta si dulce
  • 4 linguri sirop de artar
  • 50 g jumatati de nuci pecan
  • 100 g afine

 

Mod de preparare:

Intâi se pregăteşte sosul de arţar şi fructe.

Se taie para pe lungime în sferturi şi se scoate cotorul, apoi se taie în cubuleţe mici. Se pune într-o crăticioară şi se adaugă siropul de arţar. Se încălzeşte încet, apoi se ia de pe foc. Se înglobează jumătăţile de nuci pecan şi afinele.

Se lasă deoparte şi se pregătesc gofrele.

Se încinge şi se unge aparatul de făcut gofre, simplu sau electric, conform instrucţiunilor producătorului. Intre timp se prepară compoziţia de gofre. Se cern într-un castron de plastic făina, praful de copt, scorţi­şoara şi zahărul.

Se face o gaură în mijloc şi se toarnă în ea gălbenuşul şi laptele.

Se amestecă uşor gălbenuşul cu laptele, apoi se înglobează treptat făina, astfel încât compoziţia să fie groasă şi fără cocoloaşe. Se adaugă untul topit, apoi nucile pecan mărunţite. Intr-un castron separat se bate albuşul până se întăreşte.

Se răstoarnă peste restul compoziţiei şi se amestecă uşor cu o lingură mare de metal.

Se ia cu un polonic mic cantitatea echivalentă a 3-4 lin­guri de aluat şi se răstoarnă în centrul aparatului de făcut gofre, apoi se închide bine capacul. După aproximativ 2-3 minute, se deschide aparatul: gofra ar trebui să fie aurie şi să se desprindă uşor.

Se scoate gofra din aparat cu ajutorul unui cuţit cu lama rotunjită. Pe măsură ce sunt gata, gofrele se ţin la cald. Când mai sunt de făcut doar câteva gofre, se încălzeşte puţin sosul de fructe, apoi se toarnă într-o sosieră sau într-un castron.

Gofrele se servesc cu sos.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.