Reteta zilei: Ciorba de vacuta

Printeaza

O reteta delicioasa de ciorba de vacuta din: carne de vita, ceapa, morcovi, pastarnac, ardei, telina, cartof, bulion, patrunjel, sare, bors, smantana si ardei iute. O ciorba extrem de gustoasa si foarte buna.

Poate te intereseaza si:

 

Ciorba de vacuta

Ingrediente:

  • 700g carne de vita
  • 1ceapa mare
  • 2 morcovi
  • 1 pastarnac
  • 1 ardei
  • 1/2 telina
  • 1 cartof mare
  • 1 cana bulion
  • o legatura patrunjel
  • sare
  • bors
  • smantana
  • ardei iute (optional)

 

Poate iti place si:

 

Mod de preparare:

Se taie carnea in bucatele, se pune la fiert si se spumeaza din cand in cand. Legumele se curata, se spala si se toaca marunt. Se pun la fiert  cand carnea este fiarta pe jumatate.

Ciorba de vacuta

Cartofii se pun mai tarziu, deoarece fierb mai repede decat celelalte legume. Cand ciorba este aproape gata se pune bulionul si borsul.

Ciorba de vacuta

La sfarsit se pune patrunjelul tocat marunt si se condimenteaza dupa gust. Ciorba se serveste cu smantana si ardei iute dupa preferinte.

Ciorba de vacuta

Ciorba de vacuta

 

 

Ciorba de vacuta

Pofta buna!


Poate te intereseaza si:

Ciorba de vacuta cu legume si leustean

Ciorba de vacuta cu legume si leustean din: antricot de vita, rasol de vita, cartofi, ceapa, radacina de patrunjel, morcovi, telina, leustean, mazare, bors si sare. Ingrediente: 600 g antricot de vita 1 rasol de vita 2 cartofi 1 ceapa 1 radacina patrunjel 2 morcovi 1 telina mica 1 legatura leustean 100 g mazare boabe […]

Ciorba de vacuta in farfurie comestibila

Ciorba de vacuta in farfurie comestibila din: pulpa de manzat, ceapa, morcovi, ardei grasi, mazare, porumb, bulion, sare de lamaie, concentrat de legume, telina, patrunjel verde, cartofi, ulei, sare, faina, apa, lapte, zahar, sare, unt, drojdie si mac. Ingrediente: 1 kg pulpa de manzat 3 cepe mari 2 morcovi 2 ardei grasi 200 g mazare […]

Ciorba de vacuta cu gulii

Ciorba de vacuta cu gulii din: piept de vita, rasol de vita, ceapa, morcovi, telina, patrunjel, rosii in bulion, gulii de iarna, ulei, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 800 g piept de vita cu os 500 g rasol de vita 2 cepe 2 morcovi 1 telina mica 1 radacina de patrunjel 1 cutie rosii in […]

 

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • retetar restaurant

11 comentarii

  1. delicioasa ciorba de vacuta!

  2. Buna rau ciorba de vacuta!

  3. E ciorba mea preferata 🙂

  4. EU asa fac ciorba de vacuta:

    Ingrediente:

    300 g pulpa vitel 1 pastarnac 1 morcov 1 ceapa 1 ardei gras verde 1 telina mica Suc de rosii Sare Delikat Bors 1 ou Patrunjel Leustean

    Mod de preparare:

    Carnea am taiat-o cubulete si am pus-o la fiert cu putina sare. Am spumat bineee – bineee. Cand carnea nu si-a mai lasat spuma, am scos carnea si am strecurat zeama.
    Am pus la calit legumele ptr 1 min.
    Am adaugat zeama strecurata, iar la primul clocot am adaugat si bucatile de carne.
    Cand legumele erau aproape gata am adaugat sucul de rosii si am mai lasa 5 min.
    Apoi am pus borsul, delikatul, iar dupa cateva clocote am adaugat oul batut cu putin sare.
    Am lasat cateva minute, apoi am adaugat verdeata tocata.
    Am stins focul si… am papat ciorbita cu ardei iute.
    Pofta buna!

  5. Tirloi Anisoara

    Sunt bune amandoua 🙂

  6. Ce bine arata ciorba de vacuta!

  7. Cel mai mult imi place ciorba de vacuta!

  8. Gabriela Constantin

    Cel mai mult imi place ciorba de vacuta!

  9. Eu asa fac ciorba de vacuta:

    -700 g muschi vita
    -2 cepe mijlocii
    -3 ardei grasi (rosu
    galben
    verde)
    -3 morcovi mijlocii
    -1/4 telina
    -2 rosii
    -300 ml suc rosii
    -2 linguri vegeta
    -2 linguri pasta de rosii
    -1 lingura bors magic
    -verdeturi (patrunjel
    marar
    leustean)
    -taietei de casa (sau din comert)
    -lamaie (optional)
    -ulei masline
    -2-3 foi dafin
    -sare
    -piper

    Mod de preparare:

    Intr-o oala vom pune carnea la fiert in 3-4 litri apa rece.Vom fierbe carnea iar cand deasupra se aduna spuma o vom inlatura cu ajutorul unei spumiere de cate ori este nevoie pana ce nu se mai formeaza spuma, dupa care vom adauga 2-3 foi de dafin si putina sare. vom spala toate legumele si le vom curata de codite, coji, seminte etc., dupa care le vom taia marunt, in afara de morcovi pe care ii vom taia rondele.

    In alta oala, in care vom face ciorba, vom pune 4-5 linguri de ulei de masline si punem ceapa la calit putin. Dupa ce si-a schimbat culoarea vom adauga rosiile curatate de coaja si taiate marunt si vom mai lasa 5 minute, apoi vom adauga si celelalte legume.

    Vom lasa, la foc mic, timp de 10 minute dupa care adaugam pasta de rosii iar dupa vreo 5 min vom adauga zeama de la carne, desigur strecutata si carnea.

    Vom lasa sa fiarba legumele, nu mai mult de 15 minute, apoi vom adauga sucul de rosii, taiteii, vegeta, verdeturile taiate marunt (vom lasa jumatate din cantitatea de patrunjel pentru a-l presara deasupra, dupa fierbere si la servire), piper proaspat macinat, bors magic (sau zeama de lamaie) si un pahar sau doua de apa clocotita, daca ciorba a devenit mai consistenta. O vom lasa sa mai fiarba timp de 15-20 minute la foc mic, dupa care vom opri focul, vom adauga jumatate din patrunjelul ramas si vom lasa ciorba acoperita pana la servire.

    Inainte de servire putem presara in fiecare farfurie putin patrunjel verde si piper negru proaspat macinat, care ii va da un gust deosebit si desigur un aspect placut.

    Pofta buna!

  10. Antoanela Marescu

    Imi place mult ciorba de vacuta, insa pozele sunt facute cam inchis. In rest totul este perfect 🙂 O nebunie de ciorba

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.