Reteta zilei: Chiftele de porumb cu rosii coapte

Printeaza

Chiftele de porumb cu rosii coapte din: porumb, faina, ou, lapte, rosii, usturoi, oregano, ulei de masline, sare, piper, salata, busuioc.

Chiftele de porumb cu rosii coapte

Chiftele de porumb cu rosii coapte

Ingrediente: 

  • 1 stiulete de porumb
  • 75gr faina
  • 1 ou
  • putin lapte
  • 2 rosii mari
  • 1 catel usturoi, zdrobit
  • 1 lingurita oregano uscat
  • 2-3 linguri ulei de masline, plus extra pentru prajit
  • sare si piper
  • 8 frunze de salata, pentru servire
  • busuioc tocat, pentru servire

Mod de preparare:

Taiati boabele de porumb de pe stiulete. Fierbeti in apa clocotita timp de 3 minute, scurgeti si raciti in apa rece.
Puneti oul in faina si amestecati, incorporand laptele putin cate putin. Adaugati porumbul si asezonati cu sare si piper.

Chiftele de porumb cu rosii coapte
Preincaltiti cuptorul. Taiati rosiile in jumatati. Adaugati usturoi si oregano, asezonati cu sare si piper. Dati la cuptor 8-10 minute.
Intr-o tigaie, incalziti ulei. Cu lingura adaugati aluat de porumb in tigaie si formati chiftele pe care le rumeniti pe ambele parti. Scurgeti pe prosoape de hartie.

Chiftele de porumb cu rosii coapte
Serviti chiftelele cu rosii pe frunze de salata, garnisite cu busuioc.

Chiftele de porumb cu rosii coapte

Chiftele de porumb cu rosii coapte

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.