Reteta zilei: Rosii coapte cu usturoi si busuioc

Printeaza

Rosii coapte cu usturoi si busuioc din: usturoi, ulei de masline, paine, rosii, zahar, sare, piper, busuioc, parmezan.

Ingrediente: Rosii coapte cu usturoi si busuioc

  • 8 catei usturoi, decojit
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 2 căni de pâine taiata cuburi
  • 2 kg rosii taiate cuburi
  • 2 linguri zahăr
  • 2 lingurițe sare
  • 1 linguriță piper negru proaspăt măcinat
  • ½ ceașca busuioc tocat
  • 1 cană parmezan ras

Mod de preparare:

Preîncălziți cuptorul la 170C.

Încălziți uleiul de măsline într-o tigaie mare la foc mediu. Adăugați cubulețele de pâine și rumeniti aproximativ 5 minute, amestecând des.

Rosii coapte cu usturoi si busuioc

Între timp, amestecați roșiile, zahărul, sarea, piperul și usturoi într-un bol mare pentru a se combina. Adăugați amestecul de roșii în tigaie și gătiți încă 3 – 4 minute, până când roșiile încep să se descompună. Se scot de pe foc și se adauga busuioc.

Rosii coapte cu usturoi si busuioc

Turnați amestecul de roșii într-un vas mare de coacere și presărați parmezanul uniform deasupra. Se coace 35 – 40 de minute.

Serviti preparatul cald.

Rosii coapte cu usturoi si busuioc

Rosii coapte cu usturoi si busuioc

Rosii coapte cu usturoi si busuioc

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.