Reteta zilei: Chiftele de peste cu cartofi dulci

Printeaza

Chiftele de peste cu cartofi dulci din: cartofi dulci, ton, ceapa verde, pesmet, oua, ceapa rosie, ardei gras, praf de usturoi, chili, sare, piper, ulei.

Chiftele de peste cu cartofi dulci

Chiftele de peste cu cartofi dulci

Ingrediente: 

  • 2 cartofi dulci, cuburi
  • 2 cutii ton in suc propriu
  • ½ ceașca ceapă verde, feliata
  • ½ ceașca pesmet
  • 2 ouă
  • ½ ceașca ceapă roșie
  • 1 ½ cesti ardei gras galben tocat mic
  • ½ lingurița de praf de usturoi
  • ¼ linguriță chili
  • sare și piper, dupa gust
  • ulei

Mod de preparare:

Intr-o cratita, fierbeti cartofii 10-15 minute, scurgeti si pasati.

Chiftele de peste cu cartofi dulci

Adăugați tonul, ceapa verde, pesmet, ouă, ceapă roșie, ardei, pudră de usturoi, chili, sare și piper. Se amestecă bine până se combină toate ingredientele.

Chiftele de peste cu cartofi dulci

Formati chiftele si aplatizati in palma.

Chiftele de peste cu cartofi dulci
Încălziți o tigaie, adăugați ulei si rumeniti pe ambele parti.

Chiftele de peste cu cartofi dulci
Serviti chiftelele calde.

Chiftele de peste cu cartofi dulci

Chiftele de peste cu cartofi dulci

Chiftele de peste cu cartofi dulci

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.