Reteta zilei: Carnati la gratar cu piure de cartofi si sos de ceapa

Printeaza

Carnati la gratar cu piure de cartofi si sos de ceapa din: carnati de porc, sare, piper, ulei de masline, unt, ceapa, zahar pudra, faina, supa, cartofi, smantana, mustar.

 

Ingrediente: 

  • 12 carnati de porc
  • sare și piper negru măcinat

Ingrediente pentru sosul de ceapa:

  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 linguri unt
  • 8 cepe feliate
  • 1 linguriță zahăr pudră
  • 1 lingură de făină
  • 300ml supa

Ingrediente pentru piure:

  • 1.5 kg cartofi
  • 50g unt
  • 150ml smântână
  • 1 lingura mustar dijon

Mod de preparare:

Se încălzesc untul și uleiul într-o tigaie mare, până la formarea spumei. Se adaugă ceapa și se amestecă bine.

Se acoperă și se fierbe ușor timp de aproximativ 30 de minute, amestecand frecvent.

Se adaugă zahăr și gatiti timp de încă 5 minute.

 

carnati_la_gratar_cu_piure_de_cartofi_si_sos_de_ceapa

Se scoate cratita de pe foc și se incorporeaza făină, apoi se adauga treptat supa.

Se readuce la foc mic si se fierbe timp de 3 minute. Asezonati.

Între timp, gatiti cartofii, intr-o cratita adaugati cartofii si acoperiti cu apa si asezonati.

Fierbeti timp de 20 de minute. Scurgeti si pasati, adaugati unt, smantana și muștar.

Se condimentează cu sare și piper după gust.

carnati_la_gratar_cu_piure_de_cartofi_si_sos_de_ceapa_02
Incalziti gratarul. Aranjati cârnații pe grătar și rumeniti timp de 15-20 de minute, întorcând în mod frecvent.

carnati_la_gratar_cu_piure_de_cartofi_si_sos_de_ceapa_03
Se servesc cârnații cu piure de cartofi si sos de ceapă.

carnati_la_gratar_cu_piure_de_cartofi_si_sos_de_ceapa_04

Carnati la gratar cu piure de cartofi si sos de ceapa

carnati_la_gratar_cu_piure_de_cartofi_si_sos_de_ceapa_04

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Carnati

Cârnați de porc Tradiționali

Cârnați de porc Tradiționali din: carne de porc, sare, piper, usturoi, boia dulce, coriandru, mat de porc. Acești cârnați reflectă autenticitatea bucătăriei tradiționale, oferind un gust bogat și o experiență culinară autentică. Preparați folosind ingrediente proaspete și naturale, cum ar fi carne de porc de înaltă calitate, condimente aromatice și ierburi, acești cârnați se disting […]

 

retete

Carnați cu Condimente – Secrete din Bucătărie

Carnați cu Condimente – Secrete din Bucătărie din: carne de porc, carne de vita, slanina tocata, usturoi, sare, piper, boia de ardei, vin rosu, mare de carnati.   Ingrediente: 1 kg carne de porc tocată 1/2 kg carne de vită tocată 200 g slănină tocată 4 căței de usturoi, pisat 2 lingurițe sare 1 linguriță […]

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.