Sos de ceapa cu gogosari

Printeaza

Sos de ceapa cu gogosari dini: ceapa, ardei gras sau gogosari, cimbru, piper, foi de dafin, suc de rosii, sare, zahar.

Ceapa conține compuși antioxidanți precum quercetina, sulfura de dialil și antocianine, care ajută la neutralizarea radicalilor liberi din organism, reducând stresul oxidativ și riscul de boli cronice.

Conținutul ridicat de vitamina C și compuși sulfurici din ceapă poate sprijini sistemul imunitar, ajutând organismul să lupte împotriva infecțiilor.

 

retete

Ingredinte:

  • 3 kg.ceapa
  • 2 kg.ardei gras sau gogosari
  • 1/2 ulei, cimbru
  • piper
  • foi de dafin
  • sucul de la 6 kg rosii
  • 3 linguri sare
  • 8 linguri zahar

 

Mod de preparare

Se da ceapa prin masina de tocat, apoi ardeii (gogosarii) care au fost spalati si curatati.

Se pune la foc uleiul, cind este incins se pune ceapa, iar cind aceasta devine sticloasa se adauga ardeii si apoi sucul de rosii, un praf de cimbru, sarea, piperul si foile de dafin, 2-3 bucati.

Totul se fierbe o ora la foc mic, rezultind un sos cu grosimea de zacusca.

Se pune fierbinte in borcane, se leaga cu celofan si se pun repede sub paturi sa se raceasca lent, pina a doua zi.

Se obtin 4-5 borcane de 800 gr. Se serveste ca aperitiv

 

 

Pofta buna!

 

 


poate iti place si:

sosuri

Sos de ceapa cu vin

Sos de ceapa cu vin din: ceapa, faina, ulei, apa, vin, zahar, sare, piper. Ingrediente: 3-4 cepe 1 lingură de făină 3-4 linguri ulei 1 ceaşcă de apă 1/2 pahar de vin zahăr sare piper   Mod de preparare: Ceapa se curăţă, se taie mărunt şi se căleşte în ulei încins. Făina se amestecă cu […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.