Reteta zilei: Ardei umpluti cu orez

Printeaza

O reteta de ardei umpluti cu orez din: ardei grasi, orez, morcovi, ceapa, ulei, apa, sare, piper si bulion.

Ardei_umpluti_cu_orez_12

Ardei umpluti cu orez

 

Ingrediente:

  • 14 ardei grasi potriviti
  • 14 linguri orez
  • 2 morcovi
  • 1 ceapa
  • 50 ml ulei
  • 1 pahar apa
  • Sare
  • Piper
  • Bulion

Mod de preparare:

Se scot cotoarele de la ardei, se spala bine si se aseazaintr-o cratita potrivita.Se curata ceapa si morcovii, ceapa se toaca marunt, iar morcovii se dau pe razatoare.

Ardei_umpluti_cu_orez_02

Orezul se spala bine.Intr-o tigaie se pun uleiul si apa, se adauga ceapa, morcovii si orezul. Se lasa la fiertaproximativ 5 minute, pana cand lichidul estea bsorbit de catre orez.

Ardei_umpluti_cu_orez_04

Se ia tigaia de pe foc, se adauga sare si piper dupa gust. Se amesteca bine. Se lasa la racit aproximativ 15 minute.

Ardei_umpluti_cu_orez_10

Se umplu apo iar deii cu aceasta compozitie, se adauga bullion si apa cat sa acopere ardeii. Se da la cuptor pentru aproximativ 1 ora, 1 ora si jumatate. Se servescfierbinti.

Ardei_umpluti_cu_orez_11

Ardei umpluti cu orez

Ardei_umpluti_cu_orez_12

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.