Reteta toba

Printeaza

Reteta toba din: inima, rinichi, pulpa, gusa, burta de porc, sorici, usturoi, foi de dafin, sare, piper.

Ingrediente:Reteta_toba

  • 1 inimă
  • 2 rinichi
  • 500 g pulpă
  • 500 g guşă
  • 1 burtă de porc
  • şorici
  • 3 căţei de usturoi
  • 3 foi de dafin
  • sare
  • piper boabe

 

Mod de preparare:

Freacă burta cu sare, spal-o şi ţine-o în apă cu oţet. Pune la fiert organele, pulpa, guşa, şoriciul, cu foi de dafin, sare şi piper.

După o oră şi jumătate, scoate-le şi lasă-le să se răcească.  Taie-le în bucăţi mari, adaugă usturoiul pisat, sare şi piper măcinat.

Umple cu ele burta legată la un capăt, toarnă două polonice din zeama în care au fiert, leagă cu sfoară/coase şi fierbe toba în zeama clocotită timp de 30 de minute, înţepând-o din loc în loc cu un ac (când fierbe).

Scoate toba, aşază o greutate peste ea şi las-o la rece până a doua zi.

Reteta toba

Reteta_toba

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.