Rata cu varza de Bruxelles

Printeaza

Rata cu varza de Bruxelles din: pulpe de rata, varza de Bruxelles, morcov, ceapa, rosii, marar, rozmarin, usturoi, vin, sare, piper.

Ingrediente:Rata cu varza de Bruxelles

  • 2 pulpe de raţă
  • 500 g varză de Bruxelles
  • 1 morcov
  • 1 ceapă
  • 2 roşii
  • mărar
  • rozmarin usturoi
  • 100 ml vin alb
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Pulpele de raţă spălate le pui într-un vas ermetic, adaugi usturoiul, rozmarinul, roşiile, vinul şi le laşi să se marineze pentru câteva ore sau peste noapte.

Intr-o tigaie încinsă, rumeneşti pulpele de raţă, pe ambele părţi. Legumele curăţate le speli şi le tai mărunt.

Intr-un vas ceramic pui varza de Bruxelles, carnea de raţă, un­tura care a rămas de la rumenirea pulpelor, amestecul care a fost pentru marinat, sare, piper şi daila cuptorul preîncălzit la 180°C, timp de 40-45 de minute.

Carnea de raţă o serveşti caldă, alături de varza de Bruxelles.

 

Pofta buna!

 

Friptura de rata cu vin

Friptura de rata cu vin

 

Rata umpluta cu ciuperci

Rata umpluta cu ciuperci

Rata umpluta cu ciuperci din: rata, ciuperci, unt, otet, sare, piper, cimbrisor, patrunjel. Ingrediente: 1 raţă 1 kg ciuperci 3 cepe 4 linguri unt 4 linguri oţet sare piper cimbrişor pătrunjel verde tocat mărunt   Mod de preparare: Raţa se curăţă, se spală şi se lasă zece minute în apă fiartă. Ceapa, tăiată felii subţiri şi […]

 

 

 

1 comentariu

  1. nu invelite tava cu folie aluminium ?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.