Rata cu sos de smantana

Printeaza

Rata cu sos de smantana din: piept de rata, unt, coniac, smantana, piper.

Ingrediente:Rata cu sos de smantana

  • 6 bucati piept de rata, scoase cu o ora inainte de preparare
  • 1 lingura unt
  • 125 ml coniac
  • 250 ml smantana grasa
  • 100 ml smantana cu continut scazut de grasime
  • 1 lingura boabe de piper verde
  • 1 1/2 lingurita piper negru macinat

 

Mod de preparare:

Incinge cuptorul la 6/200’C.

Perpeleşte pieptul de raţă într-o tigaie încăpătoare, până se rumeneşte. întoarce carnea de pui, adaugă unt şi sotează 30 sec. la de pe foc şi pune carnea într-o tavă de copt. Coace 10 minute, apoi lasă să se aşeze 10 minute.

Scurge toată grăsimea de pasăre şi arunc-o, apoi adaugă în tigaie ţoniac şi lasă să dea în clocot, în timp ce cu o spatulă desprinzi toate resturile de carne lipite de tavă. Adaugă apoi, amestecând continuu, cele două tipuri de smântână, boabele de piper şi piperul măcinat; adaugă sare după gust.

Taie felii pieptul de raţă şi serveşte-l cu sos.

Pofta buna!

Sumar
recipe image
Nume reteta
Rata cu sos de smantana
Autor
Publicat pe
Timp preparare
Timp de gatire
Timp total

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.