Rata cu sos de portocale rosii
PrinteazaRata cu sos de portocale rosii din: rata, sare, piper, portocale rosii, zahar pudra, otet de vin, supa de pui si unt.
- 1 raţă de 2 kg, fără gât şi organe
- sare şi piper negru măcinat
Pentru sos:
- 4 portocale roşii
- 30 g zahăr pudră
- 2 linguri cu oţet de vin
- 150 ml supă de pui
- 30 g unt
- sare şi piper negru măcinat
Mod de preparare:
Preîncălzeşte cuptorul la 220°C. Freacă pielea raţei cu sare şi piper. Pune raţa într-o tavă, toarnă puţină apă şi coace-o în centrul cuptorului 30 minute, apoi micşorează temperatura la 180°C şi mai coace 1 oră şi jumătate.
Pentru sos: rade coaja unei portocale şi las-o deoparte. Stoarce sucul de la toate portocalele (ar trebui să obţii 200-250 ml) şi lasă-l deoparte. Incinge o tigaie pe foc, topeşte zahărul şi apoi adaugă oţetul. Amestecă până se dizolvă. Toarnă sucul de portocale şi lasă să fiarbă până se reduce la jumătate. Adaugă supa şi fierbe până se reduce la jumătate, apoi adaugă coaja de portocală. Amestecă cu untul şi asezonează.
Serveşte friptura stropită cu sos, cu garnitură de cartofi sau legume verzi.
Rata cu sos de portocale rosii
Pofta buna!