Pui cu catei de usturoi

Printeaza

Pui cu catei de usturoi din: pui, sare, piper, asmatui, tarhon, rozmarin, cimbru, fenicul, usturoi.

Ingrediente:Pui cu catei de usturoi

  • 1,5 kg pui
  • sare şi piper negru proaspăt măcinat
  • 1 mănunchi de asmăţui, tarhon, rozmarin şi cimbru
  • 2 funze de dafin
  • 1 bulb mare de fenieul, curăţat
  • 4 linguri de ulei de măsline
  • 40 căţei de usturoi, nedecojiţi
  • 1 lîngură de seminţe de fenicul

 

 

Mod de preparare:

Incălziţi cuptorul la 190°C. Spălaţi şi uscaţi puiul. Condimentaţi-I în întregime şi puneţi c rămurică din fiecare plantă, împreună cu o f’unză de dafin, înăuntrul puiului.

Puneţi puiul într-o tavă mare şi ovală cu capac.

Tăiaţi feniculul în fâşii groase, apoi fiecare fâşie pe jumătate. Aranjaţi-le în jurul puiului.

Amestecaţi uleiul, usturoiul şi feniculul, apoi aşezaţi amestecul deasupra şi de jur împrejurul acestuia. Puneţi laolaltă celelalte ierburi, apoi aşezaţi-le peste pui.

Acoperiţi tava cu o folie de aluminiu, apoi puneţi capacul. Lăsaţi-o la cuptor timp de 90-110 minute, sau până când puiul devine suculent.

Puneţi puiul pe o farfurie, acoperiţi-l cu folie de aluminiu şi aşteptaţi 15 minute. îndepărtaţi verdeţurile şi aranjaţi cu o lingură feniculul şi usturoiul din tavă în jurul puiului.

Garnisiţi puiul cu frunze proaspete şi apoi serviţi-l la masă.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.