Pui aromat cu usturoi

Printeaza

Pui aromat cu usturoi din: pui, lamaie, usturoi, rozmarin, bere, boia dulce, boia iute, sare, piper, ulei.

Ingrediente:Pui_aromat_cu_usturoi

  • 1/2 pui
  • 1 lamaie
  • 1 1/2 capatana de usturoi
  • 2 crengute de rozmarin
  • 250 ml bere
  • 1 lingura cu boia dulce
  • 1 lingurita cu boia iute
  • 1 lingurita cu sare
  • 2 lingurite cu piper
  • ulei

Mod de preparare:

Spala bine puiul, dupa care tamponeaza-l cu un servet curat. Condimenteaza jumatatea de pui pe toate partile cu sare, piper si boia iute si dulce. Din loc in loc, infige crengute de rozmarin. Asaza puiul intr-un vas termorezistent si stropeste-l cu putin ulei.

Pune lamaia taiata in felii potrivit de groase, capatana de usturoi (o jumatate intreaga, o jumatate taiata rondele). Toarna berea si acopera cu folie de aluminiu. Lasa la cuptor, la foc moderat, aproximativ 60 de minute.

Indeparteaza folia si daca puiul este bine patruns, mai lasa-l cateva minute sa prinda o culoare usor aurie. Portioneaza bucata de pui si serveste fierbinte, alaturi de o portie generoasa de cartofi si sosul format in tava.

Pui aromat cu usturoi

Pui_aromat_cu_usturoi

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.