Pui aromat cu usturoi
PrinteazaPui aromat cu usturoi din: pui, lamaie, usturoi, rozmarin, bere, boia dulce, boia iute, sare, piper, ulei.
- 1/2 pui
- 1 lamaie
- 1 1/2 capatana de usturoi
- 2 crengute de rozmarin
- 250 ml bere
- 1 lingura cu boia dulce
- 1 lingurita cu boia iute
- 1 lingurita cu sare
- 2 lingurite cu piper
- ulei
Mod de preparare:
Spala bine puiul, dupa care tamponeaza-l cu un servet curat. Condimenteaza jumatatea de pui pe toate partile cu sare, piper si boia iute si dulce. Din loc in loc, infige crengute de rozmarin. Asaza puiul intr-un vas termorezistent si stropeste-l cu putin ulei.
Pune lamaia taiata in felii potrivit de groase, capatana de usturoi (o jumatate intreaga, o jumatate taiata rondele). Toarna berea si acopera cu folie de aluminiu. Lasa la cuptor, la foc moderat, aproximativ 60 de minute.
Indeparteaza folia si daca puiul este bine patruns, mai lasa-l cateva minute sa prinda o culoare usor aurie. Portioneaza bucata de pui si serveste fierbinte, alaturi de o portie generoasa de cartofi si sosul format in tava.
Pui aromat cu usturoi
Pofta buna!