Profiterol: Deliciul Franțuzesc – Ușor, Sănătos și Irezistibil

Printeaza

Profiterol: Deliciul Franțuzesc – Ușor, Sănătos și Irezistibil din: apa, unt, faina, oua, sare, crema de vanilie, ciocolata.

Descoperă o reinterpretare sănătoasă și delicioasă a clasicului desert franțuzesc. Această rețetă combină savoarea tradițională cu o abordare modernă, fiind perfectă pentru orice ocazie.

Fie că ești un bucătar amator sau un chef experimentat, vei adora simplitatea și gustul unic al acestui desert.

Ingrediente:

  • 1 cană de apă
  • 1/2 cană de unt
  • 1 cană de făină
  • 4 ouă mari
  • 1/4 linguriță de sare
  • 2 căni de cremă de vanilie
  • Ciocolată topită pentru glazură

 

Mod de preparare:

Preîncălzește cuptorul la 200°C. Într-o oală, combină apa și untul și aduce la fierbere.

Adaugă făina și sarea, amestecând rapid până se formează un aluat gros.

Lasă aluatul să se răcească puțin, apoi adaugă ouăle, unul câte unul, amestecând bine după fiecare.

Cu ajutorul unui poș, formează mici bile de aluat pe o tavă de copt.

Coace pentru 20-25 de minute sau până devin aurii.

Umple fiecare profiterol cu cremă de vanilie și glasează cu ciocolată topită.

Profiterol: Deliciul Franțuzesc – Ușor, Sănătos și Irezistibil

Informații Nutriționale (per profiterol):

  • Calorii: 150
  • Carbohidrați: 18g
  • Proteine: 3g
  • Grăsimi: 8g

 

Profiterolul, originar din Franța, este un desert iubit în întreaga lume. Rețeta noastră “Profiterol Paradis” aduce un omagiu acestei tradiții, oferind o variantă mai sănătoasă, fără a compromite gustul.

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 


poate iti place si:

Profiterol cu sos de ciocolata

Profiterol cu sos de ciocolata din: profiterol, negrese, frisca, cirese.   Ingrediente: 3 linguri cireşe din compot 250 g profiterol de cumpărat cu sos de ciocolată 50 g negrese cu ciocolată – de cumpărat 1 lingură frişca băfufă   Mod de preparare: Intr-un pahar special aşază jumătate din fructe, pune deasupra 3 gogoşi de profiterol, […]

 

Profiterol cu ciocolata

Profiterol cu crema de vanilie si ciocolata

Profiterol cu crema de vanilie din: ulei, apa, sare, oua, lapte, zahar, faina, baton de vanilie, unt, inghetata de vanilie, banane, frisca, sirop de ciocolata. Ingrediente pentru gogosele: 100 ml ulei 200 ml apa un praf de sare 3 oua Ingrediente pentru crema de vanilie: 500 ml lapte 200 g zahar 4 linguri faina un […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.