Pricomigdale cu zmeura
PrinteazaO reteta de pricomigdale cu zmeura din: pricomigdale, branza mascarpone, zmeura, suc concentrat de zmeura, ingheatata de nuci, lichior de coacaze negre si colorant alimentar.
- 6 pricomigdale mari, zmeurii
- 250 g branza mascarpone
- 500 g zmeura congelata
- 300 ml suc concentrat de zmeura (congelat)
- 500 g inghetata de nuci
- 9 linguri lichior de coacaze negre
- colorant alimentar rosu
Mod de preparare:
Bateţi, cu putere, brânza mascarpone cu 6 linguri de lichior de coacăze. Adăugaţi câteva picături de colorant şi amestecaţi. Desfaceţi, cu atenţie, pri- comigdalele în două, puneţi în interior mascarpone roz şi lipiţi-le. Puneţi-le la rece pentru cel puţin 1 h. Când serviţi, încălziţi uşor concentratul de zmeură împreună cu restul de lichior într-o cratiţă.
Puneţi îngheţată în 6 cupe (sau 6 castronele). Puneţi deasupra zmeura congelată, aşezaţi pricomigda- lele, presăraţi zahăr pudră şi serviţi împreună cu concentratul călduţ, pus în sosieră.
Scoateţi din frigider brânza mascarpone cu cel puţin 1 h înainte, pentru ca să fie elastică atunci când o veţi bate. Puteţi umple pricomigda- lele cu o zi înainte, dar nu adăugaţi zmeura şi îngheţata decât în ultimul moment.
Pricomigdale cu zmeura
Pofta buna!