Preparate culinare din peste

Printeaza

In multe părţi ale lumii se prepară chiftele de peşte. Cele thailandeze sunt subţiri, crocante şi sunt legate cu pastă de curry; de obicei se servesc cu un sos de ardei iuţi.

Iniţial, chiftelele erau considerate doar o metodă de a folosi cu economie carnea de peşte proaspăt în perioadele când era mai greu de procurat.

Ele se prepară în general din carne de peşte alb mărunţită, amestecată cu cartofi zdrobiţi şi cu pătrunjel. Chiftelele se modelează din această compoziţie, apoi se dau prin pesmet. Se pot prăji în ulei sau pe grătar.

De cele mai multe ori se servesc cu cartofi prăjiţi, cu toate că ele conţin deja cartofi. Dacă doriţi să îmbunătăţiţi reţeta, folosiţi somon, egrefin sau alt soi de peşte afumat sau adăugaţi în compoziţie nişte creveţi.

In vremurile mai grele, micile restaurante englezeşti care vindeau peşte cu cartofi prăjiţi au început să servească astfel de chiftele de peşte, care sunt mai economicoase.

De altfel, chiftelele de peşte continuă să fie prezente în meniurile acestor localuri până în ziua de astăzi, constituind o alternativă mai ieftină la un file de peşte.

 

Preparate culinare din peste

Preparate culinare din peste

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.