Pilaf din urzici

Printeaza

Pilaf din urzici din: urzici, ceapa, ulei, orez, sare, piper.

Ingrediente:Pilaf din urzici

  • 1/2 kg urzici crude
  • 2 cepe
  • 3-4 linguri ulei
  • 1 cană orez
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Urzicile se curăţă şi se spală în mai multe ape pentru a se îndepărta orice urmă de nisip. Se fierb apoi la foc mai mare pentru a clocoti, în apă cu puţină sare. Când sunt gata (15-20 de minute) se scot din apă şi se toacă mai mare.

Separat, într-o cratită de 2-3 I, se prăjeşte uşor ceapa. Când ceapa s-a îngălbenit, se adaugă orezul, care la rândul său se prăjeşte uşor (până când începe să se îngălbenească).

In acel moment se adaugă urzicile, se completează lichidul cu 1-2 pahare din zeama în care au fiert urzicile, se pun sarea şi piperul. Se mai ţine la cuptor, la foc potrivit, cam 25-30 de minute, până ce fierbe orezul.

Pilaful se poate servi cald (dar nu fierbinte), sau rece, cu salată verde sau de crudităţi.

Gurmanzii recomandă pilaful de urzici ca garnitură la grătarul de miel.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.