Piept de pui cu fasole cannellini, praz, smantana si maghiran

Printeaza

Piept de pui cu fasole cannellini, praz, smantana si maghiran din: praz tânăr, piept de pui, fasole cannellini, usturoi, frunze proaspete de maghiran sau oregano, vin alb, smântână dulce, sare de mare, piper negru.

Ingrediente:Piept_de_pui_cu_fasole_cannellini_praz_smantana_si_maghiran

  • 10 fire de praz tânăr, cu cozile scurtate, curăţate şi spălate
  • 2 bucăţi a câte 200 g piept de pui, fără piele
  • 400 g fasole cannellini din conservă, scursă şi spălată
  • 1 căţel de usturoi, decojit şi feliat
  • 1 mână mică de frunze proaspete de maghiran sau oregano
  • 1 pahar mic de vin alb
  •  140 ml smântână dulce
  • sare de mare şi piper negru proaspăt măcinat

 

Mod de preparare:

Folosind folie lată de aluminiu, pregătiţi pachetul punând 2 bucăţi de folie una peste alta (cam de lungimea a 2 cutii de pantofi), sigilând 3 laturi şi lăsând-o pe ultima deschisă.

Incălziţi cuptorul la 220°C/treapta 7 la cel pe gaz. Puneţi prazul într-o cratiţă cu apă clocotită şi fier- beţi-l 2 minute, până se înmoaie.

Scurgeţi-l şi amestecaţi-l într-un castron cu toate celelalte ingrediente, inclusiv puiul, zdrobind cu mâna o parte dintre boabele de fasole. Asezonaţi bine, apoi puneţi compoziţia în pachet, cu tot sosul de smântână, având grijă să nu perforaţi folia.

Sigilaţi ultima latură, asigurându-vă că pachetul e închis etanş şi aşezaţi-l într-o tavă pentru cuptor. Puneţi tava la foc mare pe plită pentru 1 minut, ca să se încingă, apoi coaceţi 25 de minute la nivelul din mijloc al cuptorului.

Scoateţi pachetul din cuptor şi puneţi-l pe o farfurie întinsă, apoi desfaceţi folia. Puteţi modifica reţeta după dorinţă — cartofii noi, 1 lingură de muştar cu boabe întregi sau 2 mâini de spanac simplu sunt, toate, foarte bune.

Piept de pui cu fasole cannellini, praz, smantana si maghiran

Piept_de_pui_cu_fasole_cannellini_praz_smantana_si_maghiran

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.