Peste cu vin la cuptor

Printeaza

Peste cu vin la cuptor din: peste, ulei, piper, sare.

Ingrediente:Peste cu vin la cuptor

  • 2 kg peşte (una sau mai multe bucăţi)
  • 1-2 linguri ulei
  • piper boabe
  • sare

optional:

  • 1 pahar de vin şi/sau 1 lingură otet

 

Mod de preparare:

Peştele, o bucată sau mai multe, se curătă bine de solzi şi de intestine. Eventual se taie capul, restul peştelui păstrându-se întreg. Se spală şi se lasă la scurs circa o jumătate de oră. Se dă cu sare şi se mai lasă circa o jumătate de oră, apoi se unge şi se pune îmtr-o tavă bine unsă.

Tot atunci se presară cu piper şi se adaugă o cană de apă sau vinul (şi/sau otetul).

Totul se dă la cuptor pentru circa o jumătate de oră, timp în care peştele se unge bine cu sosul din tavă. Când peştele este gata, se obişnuieşte să fie desfăcut puţin pe lungime, pentru a pătrunde sosul.

Se serveşte în general rece, cu sosul în care a fost pregătit şi cu lămâie.

Din secretele peştelui la cuptor: se pregăteşte (de preferat) din peşte mai mare – întreg; se pregăteşte la foc domol.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.