Pastrav cu Lamaie si Rozmarin

Printeaza

Pastrav cu Lamaie si Rozmarin din: pastrav, lamai, usturoi, ulei de masline, unt, sare, piper, frunze de dafin, rozmarin.

Bucură-te de momentele speciale cu o rețetă de pastrav deosebită, gata să cucerească papilele gustative ale tuturor invitaților tăi!

Acest preparat exclusivist este perfect pentru sărbători și ocazii festive. Cu o istorie bogată și o aromă inconfundabilă, pastravul este un ingredient emblematic al bucătăriei tradiționale.

Pastravul este un pește de apă dulce apreciat încă din vremuri străvechi. Cu origini în Europa și America de Nord, pastravul este cunoscut pentru carnea sa delicată și gustul său inconfundabil. În multe culturi, pastravul a fost considerat un simbol al prospețimii și al tradiției culinare.

Ingrediente:

 

Mod de preparare:

Curăță și spală pastravii cu grijă, apoi șterge-i cu un prosop de hârtie pentru a îndepărta excesul de umiditate.

În interiorul fiecărui pastrav, pune feliile de lămâie și crenguțe de rozmarin.

Într-o tigaie mare, încinge uleiul de măsline și adaugă usturoiul tocat. Călește-l ușor până când devine auriu.

Adaugă pastravii în tigaie și gătește-i pe fiecare parte timp de aproximativ 4-5 minute, sau până când carnea devine fragedă și se desprinde ușor de oase. Condimentează cu sare și piper.

Adaugă untul în tigaie și lasă-l să se topească, adăugând frunzele de dafin pentru a adăuga o aromă subtilă.

Servește pastravii fierbinți, garnisindu-i cu sosul din tigaie și decorând cu lămâie și rozmarin proaspăt.

Pastrav cu Lamaie si Rozmarin

Valori Nutriționale (per porție):

  • Calorii: aproximativ 250 kcal
  • Carbohidrați: 3 g
  • Proteine: 30 g
  • Grăsimi: 13 g

Această rețetă de pastrav pentru sărbătoare este o alegere perfectă pentru momentele speciale din viața ta.

Delicatețea pastravului, îmbinată cu aromele proaspete ale lămâii și ale rozmarinului, va impresiona cu siguranță toți invitații tăi.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 


poate iti place si:

Pastrav copt pe gratar

Pastrav copt cu cartofi noi

Pastrav copt cu cartofi noi din: pastrav, lamaie, unt, sare, cartofi, patrunjel, piper. Ingrediente: 4 păstrăvi mari lămâie sare piper pătrunjel 16 cartofi noi medii 6 linguri unt moale   Mod de preparare: Incingeţi cuptorul la treapta 4. Radeţi fin jumătate din coaja unei lămâi, tăiaţi 8 felii subţiri de lămâie cu coajă. Curăţaţi şi […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.