Paste cu sos de roșii, busuioc si parmezan

Printeaza

Paste cu sos de roșii, busuioc si parmezan din: paste, sos de rosii, usturoi, ulei de masline, fulgi de ardei iute, frunze de busuioc, sare, piper, parmezan.

Această mâncare cu arome proaspete de busuioc și gustul sățios al sosului de roșii te va încânta cu siguranță. Poți să o prepari rapid pentru o cină sau prânz sănătos și delicios, , poți folosi paste integrale sau de grâu dur.

 

Ingrediente:

  • 250g paste (de preferat penne, tagliatelle sau fettuccine)
  • 400g sos de roșii (poți folosi roșii proaspete tocate sau roșii din conservă)
  • 2 căței de usturoi, tocați mărunt
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 1/2 linguriță de fulgi de ardei iute (opțional, pentru un sos picant)
  • O mână de frunze proaspete de busuioc
  • Sare și piper după gust
  • Parmezan ras (opțional, pentru servire)

 

 

 

Mod de preparare:

Începe prin fiertul pastelor într-o oală mare cu apă sărată, conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Scurge pastele bine atunci când sunt gata.

Într-o tigaie mare, încălzește uleiul de măsline la foc mediu. Adaugă usturoiul tocat și prăjește-l ușor până când eliberează aroma sa caracteristică.

Adaugă sosul de roșii în tigaie și amestecă bine. Dacă preferi un sos picant, poți adăuga și fulgii de ardei iute în acest moment.

Lasă sosul să fiarbă la foc mediu timp de aproximativ 10-15 minute, sau până când se îngroașă puțin și se dezvoltă o textură gustoasă.

Adaugă frunzele de busuioc proaspete în sos și amestecă ușor pentru a le integra în sos.

Asezonează sosul cu sare și piper după gust.

Toarnă sosul de roșii peste pastele fierte și amestecă bine pentru a le acoperi uniform.

Poți adăuga, opțional, parmezan ras deasupra pastelor pentru a le conferi un gust delicios și mai bogat.

 

Paste cu sos de roșii, busuioc si parmezan

 

Informații nutriționale (valori aproximative per porție):

  • Calorii: 400-500 kcal
  • Carbohidrați: 70g
  • Proteine: 12g
  • Grăsimi: 10g

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 


poate iti place si:

Paste cu sos de rosii, parmezan si branza de capra

Reteta zilei: Paste cu sos de rosii si busuioc

Paste cu sos de rosii si busuioc din: ceapa, morcovi, telina, ulei de masline, usturoi, busuioc, rosii, pasta de tomate, zahar, vin, paste, sare, piper parmezan. Ingrediente:  1 ceapa 1 morcov 1 telina 4 linguri ulei de măsline 1 cățel de usturoi, tăiat în felii subțiri cateva frunze fiecare busuioc proaspăt, cimbru si oregano sau […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.