Reteta zilei: Paste cu sos de rosii si busuioc

Printeaza

Paste cu sos de rosii si busuioc din: ceapa, morcovi, telina, ulei de masline, usturoi, busuioc, rosii, pasta de tomate, zahar, vin, paste, sare, piper parmezan.

paste_cu_sos_de_rosii_si_busuioc_03

Ingrediente: 

  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 telina
  • 4 linguri ulei de măsline
  • 1 cățel de usturoi, tăiat în felii subțiri
  • cateva frunze fiecare busuioc proaspăt, cimbru si oregano sau maghiran
  • 2 x 400g cutii rosii tocate
  • 1 lingura pasta de tomate
  • 1 linguriță de zahăr
  • 6 linguri vin alb sau roșu
  • 350g paste
  • sare și piper negru măcinat
  • parmezan ras

 

 

Mod de preparare:

Se dau la robot ceapa, morcov si telina.

Se încălzește ulei de măsline într-o tigaie medie, se adaugă felii de usturoi și se amestecă la foc foarte mic timp de 1-2 minute.

Adăugați legumele tăiate și ierburi proaspete, rezervând câteva pentru garnitura.

Gatiti la foc mic, amestecand frecvent, timp de 5-7 minute.

paste_cu_sos_de_rosii_si_busuioc

Se adauga rosiile conservate, pasta de tomate și zahăr, apoi se adauga vin.

Se adaugă sare și piper după gust. Se aduce la fierbere, amestecând, apoi dati focul la mic.

Gatiti, amestecand frecvent, timp de aproximativ 45 de minute.

Gatiti pastele timp de 10-12 minute, scurgeti și pastrati intr-un bol.

Se toarnă sosul peste paste si se amesteca bine.

paste_cu_sos_de_rosii_si_busuioc_02

Se decoreaza cu ierburi rezervate. Se serveste imediat, cu parmezan ras.

paste_cu_sos_de_rosii_si_busuioc_03

Paste cu sos de rosii si busuioc

paste_cu_sos_de_rosii_si_busuioc_03

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.