Panna cotta cu biscuiti din: smantana, lapte, zahar, gelatina, biscuiti, unt, fructe, ciocolata. Ingrediente: 450 ml smântână dulce 200 ml lapte 60 g zahăr 20 g gelatină esenţe 90 ml sirop (jeleu de fructe) Decor: biscuiţi digestivi 2 linguri unt topit fructe ciocolată rasă Mod de preparare: Se încălzesc la foc mic laptele cu […]
Panna cotta cu sos de fructe
PrinteazaPanna cotta cu sos de fructe din: gelatina, smantana, zahar, piure de fructe de pădure, iaurt, fructe de padure.
Sosul de fructe:
- 10 g zahăr
- 100 g fructe de sezon
Compoziţia de budincă:
- 8 g foi de gelatină
- 250 g smântână lichidă cu 35% grăsime
- 75 g zahăr
- 100 g piure de fructe de pădure
- 275 iaurt grecesc cu 10% grăsime
Mod de preparare:
Se fierb fructele de pădure cu zahărul. După ce a dat în clocot, se ia de pe foc şi se blendează. Se lasă la răcit.
Intr-o oală se pune la fiert smântână lichidă cu zahărul. între timp se hidratează gelatina. Când compoziţia a dat în clocot se ia de pe foc şi se adaugă gelatina.
Se adaugă piureul de fructe de pădure şi la sfârşit iaurtul.
Se toarnă într-un pahar, se păstrează la rece 2 ore.
Pofta buna!
Poate iti place si :
Panna cotta cu zmeura
Panna cotta cu zmeura din: smantana, zahar, vanilie, zmeura. Ingrediente: 500 ml smântână lichidă 3 foi de gelatină 80 g zahăr 1 păstaie de vanilie (sau 1 linguriţă de esenţă) zmeură şi frunze de mentă (decor) 200 g zmeură 100 g zahăr Mod de preparare: Pune gelatina la înmuiat în puţina apă pentru câteva […]