Panna cotta cu biscuiti si fructe

Printeaza

Panna cotta cu biscuiti si fructe din: smantana, lapte, zahar, gelatina, biscuiti, unt, fructe, ciocolata.

Ingrediente:Panna cotta cu biscuiti si fructe

  • 450 ml smântână dulce
  • 200 ml lapte
  • 60 g zahăr
  • 20 g gelatină
  • jeleu de fructe

Decor:

  • biscuiţi
  • 2 linguri unt topit
  • fructe
  • ciocolată

 

Mod de preparare:

Se încălzesc laptele cu smântână, apoi se adaugă zahărul şi esenţele şi se lasă la fiert cca 1 minut.

Când compoziţia a căpătat o consistenţă mai densă, se ia de pe foc şi se lasă la răcorit, apoi se adaugă gelatina.

Se amestecă cu telul. Se adaugă jeleul. Se sfărâmă biscuiţii digestivi şi se amestecă cu cele două linguri de unt topit, până când se leagă compoziţia.

Se aşază biscuiţii pisaţi într-un recipient transparent apăsând uşor cu lingura să se uniformizeze stratul.

Peste biscuiţi se toarnă pana cotta în straturi, având grijă să se lase la întărit până când se pune următorul strat.

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.