Panna cotta cu zmeura

Printeaza

Panna cotta cu zmeura din: smantana, zahar, vanilie, zmeura.

Ingrediente:Panna cotta cu zmeura

  • 500 ml smântână lichidă
  • 3 foi de gelatină
  • 80 g zahăr
  • 1 păstaie de vanilie (sau 1 linguriţă de esenţă)
  • zmeură şi frunze de mentă (decor)
  • 200 g zmeură
  • 100 g zahăr

 

Mod de preparare:

Pune gelatina la înmuiat în puţina apă pentru câteva minute.

Fierbe smântână lichidă 15 minute împreună cu zahărul, conţinutul păstăii de vanilie (sau esenţa), amestecând continuu. Ia de pe foc, adaugă gelatina scursă şi amestecă să se dizolve.

Toarnă compoziţia obţinută în forme şi lasă-le la frigider pentru 3 ore.

Pasează zmeura, dă-o prin sită pentru a îndepărta seminţele şi pune pe foc piureul obţinut, împreună cu zahărul.
Lasă-l la scăzut, apoi la răcit.

Serveşte cu sos de zmeură şi decorat cu zmeură proaspătă şi frunze de mentă.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.