Orez in dovleac cu carnati

Printeaza

Orez in dovleac cu carnati din: orez, ceapă verde, ceapa, carnati, ulei, apa, dovleac, pătrunjel, sare, piper.

Ingrediente:Orez_in_dovleac_cu_carnati

  • 200 g orez
  • o legătură ceapă verde
  • o ceapă mare, uscată
  • 2 cârnaţi
  • 2 linguri ulei
  • 50-100 ml apă
  • un dovleac mic spre mediu
  • 1/2 legătură pătrunjel
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Se taie dovleacul în două, se scot seminţele şi miezul care se trece prin râzătoare. Intr-o tigaie cu ulei se pun cele două tipuri de ceapă, se adaugă miezul de dovleac şi se lasă la călit 10 minute.

La final, se pune orezul şi se lasă 5 minute, cât să se umfle puţin.

Se trage vasul de pe foc, se potriveşte gustul de sare şi piper, se adaugă pătrunje­lul şi feliile de cârnaţi.

Se umple jumătate de dovleac cu orez, se toarnă 50-100 ml apă şi se dă la cup­tor 60 de minute.

Orez in dovleac cu carnati

Orez_in_dovleac_cu_carnati

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.