Orez cu lamaie si seminte de mustar

Printeaza

Orez cu lamaie si seminte de mustar din: orez basmati, ulei vegetal, seminţe de muştar, urad dhal (mazăre uscată mică, având boabele sparte în jumătăţi), frunze de curry, lamaie, frunze de coriandru, sare de mare.

 

Ingrediente:Orez cu lamaie si seminte de mustar

  • 455 g orez basmati
  • 5 linguri de ulei vegetal
  • 2 linguri seminţe de muştar
  • 2 linguriţe urad dhal (mazăre uscată mică, având boabele sparte în jumătăţi)
  • 1 mână de frunze de curry
  • coaja şi sucul de la 2 lămâi
  • 1 mănunchi de frunze de coriandru proaspete, tocate
  • sare de mare

Mod de preparare:

Puneţi orezul în apă clocotită, fierbeţi-l 10 minute şi scurgeţi-l. Incălziţi uleiul într-o tigaie mică, la foc mediu.

Adăugaţi seminţele de muştar, iar când acestea încep să înflorească adăugaţi urad dhal (mazărea uscată), frunzele de curry şi bucăţile de coajă de lămâie (pe care le puteţi decupa cu un cuţit special, pentru curăţat legume).

Lăsaţi pe foc 1 minut, până când mazărea şi coaja de lămâie se colorează uşor.

Puneţi orezul scurs şi aburind într-un castron şi turnaţi deasupra mirodeniile călite, sucul de lămâie şi coriandrul tocat. Asezonaţi după gust.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.