Orez agemochi

Printeaza

Dacă în Europa şi America de Nord pentru prepararea prăjiturilor din orez se foloseşte orezul expandat, în sudul Asiei se foloseşte orezul lipicios, care se fierbe la abur şi se macină, rezultând o pastă care se fierbe încă o dată.

In tot estul Asiei, prăjitura de orez este considerată o mâncare ceremonială, ce se serveşte în mod tradiţional de Anul Nou.

Prăjitura japoneză din orez (numită mochi) este foarte lipicioasă. Ea se presară cu făină de soia sau este cufundată în sos de soia, iar apoi se rulează în plante marine uscate.

In China există, de asemenea, multe variante regionale, prăjitura cu orez numindu-se aici niongo. In Shanghai, prăjitura cu orez se rulează sub forma unui baston, apoi se taie felii şi se prăjeşte sau se pune în supă.

O variantă dulce se găseşte în Guangzhou, unde pasta de orez se îndulceşte cu zahăr, se toarnă într-o tavă şi se coace la abur. Astfel, prăjitura capătă o consistenţă asemănătoare cu cea a brânzei.

Se poate consuma aşa sau poate fi prăjită în tigaie, astfel încât la suprafaţă să devină crocantă. Amestecul din care se face prăjitura este aromatizat uneori cu apă de trandafiri sau cu pastă de fasole roşie, iar apoi se fierbe în aburi până devine solid.

Se serveşte tăiată în felii subţiri.

 

Orez agemochi

Orez agemochi

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.