Omleta cu legume si nucsoara

Printeaza

Omleta cu legume si nucsoara din: oua, lapte, ardei iuti, ardei gras, ceapa verde, miez de nuca, fasole mung, usturoi, ciuperci, ulei nucsoara, dafin, cimbru, rosii, fenicul, otet, sare, piper, sos de rosii.

Ingrediente:Omleta_cu_legume

  • 4 ouă
  • 80 ml lapte
  • doi ardei iuţi
  • un ardei gras
  • ceapă verde
  • 100 g miez de nucă
  • 140 g fasole mung
  • usturoi
  • 100 g ciuperci
  • 100 ml ulei
  • 2 g nucşoară
  • o frunză de dafin
  • cimbru
  • 4 roşii
  • un fenicul
  • oţet
  • sare
  • piper
  • sos de roşii

 

Mod de preparare:

Fasolea mung se pune la înmuiat cu o seară înainte apoi se fierbe cu sare, piper, frunza de dafin şi crenguţele de cimbru.

Ouăle se bat separat în boluri cu laptele, sare şi piper după gust. Se adaugă fasolea mung răcită şi scursă de apă, ardeii iuţi tăiaţi rondele, ceapa verde şi usturoiul tocate mărunt.

Se presară ardeiul gras tăiat julien, ciupercile călite separat în puţin ulei şi miezul de nucă tocat mai mare.

Se adaugă nucşoara, se amestecă totul şi se toarnă fiecare treptat într-o tigaie cu ulei încins.

Se coc la foc mic cinci-zece minute, acoperite cu un capac, ca să se coacă şi deasupra ouăle.

Se prepară o salată din roşii, fenicul, sare, piper, ulei şi oţet şi se serveşte imediat alături de omletele calde.

 

Omleta cu legume si nucsoara

Omleta_cu_legume

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Asa fac si eu omleta si iese super buna

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.