Negresa cu mere, ciocolata neagra si nuca

Printeaza

Negresa cu mere, ciocolata neagra si nuca din: mere ionatane, făină, zahăr tos,  nucă măcinată, apă, ulei vegetal, cacao neagră, cicolata neagră, gem de mere, bicarbonat, zahăr vanilat, scorţişoară, zahăr brun, suc de lămâie, sare.

Negresa_cu_mere_ciocolata_neagra_si_nuca

Ingrediente:

  • 3 mere ionatane
  • 200 g făină
  • 100 g zahăr tos
  • 100 g nucă măcinată
  • 200 ml apă
  • 50 ml ulei vegetal
  • 1 lingura de cacao neagră
  • 70 g cicolata neagră
  • 3 linguri de gem de mere
  • 1 lingurita cu bicarbonat
  • 2 plicuri cu zahăr vanilat
  • scorţişoară
  • zahăr brun
  • zeamă de lămâie
  • sare

Mod de preparare:

Amestecă într-un castron făina cernută cu cacaua, nuca, zăhărul, vanilia, bicarbonatul şi sarea. Toarnă apa, uleiul şi gemul de mere, iar după ce s-au încorporat, adaugă ciocolata topită la bain-marie. Amestecă.

Toarnă aluatul în tava tapetată cu hârtie de copt. Curăţă merele de coajă şi seminţe şi taie-le pe jumătate, Stropeşte-le cu zeamă de lămâie şi dă-le prin zahăr brun şi scorţişoara.

Aşază jumătăţile de măr deasupra compoziţiei de negresă şi dă pră­jitura la cuptorul încins în prealabil, pentru 30-35 de minute sau până când trece testul scobitorii.

Negresa cu mere, ciocolata neagra si nuca

Negresa_cu_mere_ciocolata_neagra_si_nuca

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Buna negresa asta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.